top of page

El Clot sec: Estepa lleidatana

El Clot de la Unilla, com ja em dit, té dues cares completament oposades. En aquesta entrada del lloc web hi ha un recull de fotografies preses en dates diferents però que tenen en comú l’estat de la llacuna. Per saber l’estat actual podeu mirar-ho a la pàgina d’Inici.

Està completament seca des de principis d’estiu fins al març o l’abril del any següent. Varia en funció de les irregulars pluges que es donen a la comarca al llarg de l’any, fet que dificulta una predicció clara. Tan sols és una aproximació que permet orientar-nos per saber quin és el millor moment per anar-hi. El que sabem del cert és que quan estem en ple estiu, i fa setmanes que no hi ha hagut precipitacions, la cubeta és buida i això, encara que no ho sembli, té els seus avantatges. Gràcies a la dessecació podem endinsar-nos al terreny que s’inunda, perquè quan l’aigua cobreix la zona no podem veure el relleu exacte del clot.

La galeria que podeu veure a continuació pretén que us pugeu fer una idea de com és la zona que cobreix l’aigua, en primera persona com en cap altre lloc podreu trobar. La primera són fotografies perifèriques preses al mes d’agost de 2016. Per construir la segona, en canvi, em vaig endinsar al Clot per poder veure de més a prop i amb detall l’espai. Van ser preses al mes de novembre del mateix any.


Galeria 1: Agost de 2016

Galeria 2: Novembre de 2016

bottom of page